Jaarlijks kleurt het Goudse stadhuis roze rond Valentijnsdag. De Valentijnswandeling is een mooie aanvulling. Foto: Marianka Peters
Jaarlijks kleurt het Goudse stadhuis roze rond Valentijnsdag. De Valentijnswandeling is een mooie aanvulling. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Valentijnswandeling vol liefdesverhalen

  Cultuur

Gouda - Bij de Stad van de Liefde denkt men natuurlijk aan Parijs of Venetië en niet aan Gouda. Onterecht, want ook in Gouda ligt de liefde op straat!

In de trouwzaal van het monumentale stadhuis, waar duizenden bruidsparen in de echt zijn verbonden, prijken trots de glas-in-loodramen, waarin het hooglied van de liefde is beschreven. Maar er is meer. Speciaal voor Valentijnsdag heeft het Goudse Gidsen Gilde een stadswandeling samengesteld rond het thema Liefde in Historisch Gouda. Loop mee op zaterdag 9 februari en luister naar Goudse liefdesverhalen die u nog nooit eerder hoorde. Vergeet even de grauwe werkelijkheid van alledag en bekijk de bekende monumenten eens door een roze bril. Door deze bijzondere themawandeling leert u historisch Gouda gegarandeerd van haar meest romantische kant kennen. Noteer dus vast de datum zaterdag 9 februari 2019, van 14.00- ca.15.30 uur. Begin- en eindpunt: voor de Goudse Waag op de Markt. Max. aantal deelnemers: 20 personen. Kosten: €3,50 (online reservering); €4,- op de dag zelf bij de VVV.

Aanmelden via www.goudsegidsengilde.nl.

Goudse Post
Meer berichten