Zaterdag 16 oktober is het weer Zotte Zaterdag in Gouda.
Zaterdag 16 oktober is het weer Zotte Zaterdag in Gouda. Foto: Marianka Peters

Zotte 750 met ridderspektakel

Algemeen 547 keer gelezen

GOUDA - Op zaterdag 16 oktober is het weer Zotte Zaterdag. Zotte 750 warmt de stad vast op voor 2022, als Gouda 750 jaar stadsrechten viert. Want er komt een heus ridderkampement naar Gouda toe!

Op Zotte Zaterdag wordt het verhaal verteld van Gouda in 1511, toen ‘Lof der Zotheid’ verscheen. Het baanbrekende en nog altijd actuele boek van Erasmus, een van Gouda’s beroemdste inwoners ooit. De hele dag is het historische centrum gehuld in middeleeuwse sferen. Vuurspuwers, goochelaars, poppenkastspelers en sneltekenaars: ze komen allemaal voorbij. En pas op voor verdwaalde koeien!

Nieuw dit jaar is de middeleeuwse foodmarket in de Spieringstraat met kramen vol vis, brood en groenten ? die gefermenteerd worden om ze langer te bewaren. Maar het hoogtepunt is ongetwijfeld het authentieke ridderkampement in het Houtmansplantsoen, waar meerdere riddertoernooien worden gehouden. Alleen al het aankleden van de ridders is al een schouwspel!

De Zotte Zaterdag-route loopt dit jaar van de Gouda Cheese Experience tot aan het Houtmansplantsoen. Bij twee of drie locaties is een coronatoegangsbewijs nodig. Zotte Zaterdag is gratis toegankelijk; voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd. Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt op www.zottezaterdag.nl. Op de dag zelf worden er programmakranten uitgedeeld.

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden