Foto: Remco Gielen

FF Tussendoor - Boze buurman

  Column

De gemeente wil van de besmette naam "Oosterwei" af. Nu de hele wijk zo'n beetje plat is gegooid en voor miljoenen weer is opgebouwd, verdient de wijk ook een nieuwe naam "Gouda Oost".

Maar alleen met mooie huizen en een keurig onderhouden parkje ben je er niet. Het vergt ook wat van de bewoners zelf om de wijk netjes te houden. Maar helaas zijn er mensen voor wie dit niet geldt, vinden zij. Zij zijn te beroerd om de rotzooi achter hun kont op te ruimen. Het parkje ligt bezaaid met blikjes, patronen, ballonnen en asbakken die zijn geleegd. Tel daarbij de overlast van hangjongeren op en je krijgt een tweede Oosterwei. Dat moet je gewoon niet willen!

Een paar weken geleden luchtte een wijkbewoner al zijn hart in deze krant en toen ging het met name om het zwerfafval bij de supermarkten, die daar volgens de gemeente zelf verantwoordelijk voor zijn. Na twee weken netjes de afvalbakken te hebben geleegd, hielden de grootgrutters het alweer voor gezien. Alsof het zwerfafval vanzelf weg gaat. Sindsdien krijg ik dagelijks noodkreten van ongeruste wijkbewoners en boze buurmannen in mijn mailbox, die ook naar alle gemeentelijke instanties en politie zijn verzonden.

Dus het euvel is bekend. Nu nog de handen uit de mouwen steken, met cameratoezicht of wat er ook maar mogelijk is volgens de wet, want als je dit niet direct de kop indrukt, raak je zo de grip weer kwijt en verpaupert de hele wijk. Ik zie de landelijke krantenkoppen alweer voor me. Doe dat onze mooie stad in hemelsnaam niet aan!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties