Foto:

Column FF Tussendoor - 1 April

  Column

Daar zit je dan met de Goudse Post van 1 april voor je neus. Het is een totaal andere editie geworden dan vooraf bedacht. Helaas heeft een ellendig virusje voor een zeer slechte 1 aprilgrap gezorgd en onze 70e verjaardag in de war geschopt. Zo, dat is eruit.

Terwijl duizenden mensen vechten voor hun herstel, is het natuurlijk niet gepast om nu een feestje te vieren. Laat staan om ludieke nieuwtjes met de lezers te delen. Want wist je bijvoorbeeld dat vanaf vandaag een bekende Goudse politicus voor zijn nieuwe job verplicht op paardrijles zit? En dat terwijl hij peentjes zweet voor deze stoere, edele viervoeters. Echt waar hoor, 't is geen grap. 

Het is helaas ook geen grap dat er lieden zijn die misbruik maken van de hele crisis-situatie. Ze geven zich uit voor collectanten voor bestrijding van het Coronavirus om zo geld uit de zakken van nietsvermoedende burgers te kloppen. Ieder normaal denkend mens zou nooit op dit idee zijn gekomen. Dan moet je wel een hele slechterik zijn. Verder maak ik er maar geen woorden aan vuil.

Dan denk ik maar liever aan de mooie initiatieven die worden bedacht en uitgevoerd, om elkaar een beetje te helpen en een steuntje in de rug te geven. Het zijn er teveel om allemaal op te noemen, maar één ding is zeker; we kunnen in Gouda mopperen als de beste, maar als het er op aankomt, hebben we het hart op de juiste plaats. En daar mogen we best trots op zijn.

Om iedereen een beetje op te beuren in deze barre tijden brengt de voorpagina van deze krant wellicht wat vrolijkheid in huis. En omdat heel Nederland aan het puzzelen is geslagen, verschijnt de cartoon binnenkort ook als legpuzzel met 1000 stukjes. Wacht niet te lang, want het is een eenmalige actie. Dus bestellen die puzzel!

Marianka Peters 

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden