Foto:

FF Tussendoor - Ben je wel goed?

  Column

Kom, we gaan gezellig naar het strand, want daar heb je de ruimte. Of laten we een lekkere boswandeling maken. Daar is het zo heerlijk rustig in deze tijd van het jaar. Ja, dat dachten duizenden andere mensen ook afgelopen weekend. Ben je wel helemaal goed, denk ik dan. Hoe onnozel kun je zijn om je in de drukte te storten. Als je al die mensen ziet, maak je toch rechtsomkeerd, of zie ik het nou verkeerd.

En wat heb je in vredesnaam met z'n allen in een tuincentrum te zoeken? Het vriest nog 's nachts, dus is het nog geen tijd voor geraniums. Het zal wel de verveling zijn, waardoor we ons geen raad meer weten met de tijd. En we moeten nog zo lang. En dan is er nog die andere groep mensen, die het voor anderen verpest. Ik zie ze ook in de stad rondhangen, vooral jongelui die maling hebben aan alle maatregelen en gewoon doen waar ze zin in hebben. En het liefst daarbij natuurlijk provocerend gedrag vertonen. Stoer hoor! Maar vanaf nu zijn jullie de Sjaak, jongens. Eens kijken of je nog zo'n grote mond opzet als je een boete aan je kont krijgt. Zo, genoeg gemopperd. Gelukkig houden de meeste Gouwenaars zich keurig aan de maatregelen.

Mijn gedachten zitten deze dagen toch vooral bij de ouderen onder ons, die geen bezoek meer mogen ontvangen. De zorgcentra zitten er vol mee. Probeer maar eens uit te leggen waarom de kinderen en kleinkinderen niet meer op bezoek mogen komen. Niet iedereen zal het begrijpen. Of andersom, dat je je vader of moeder voorlopig niet meer mag bezoeken. Ook al is het voor hun eigen bestwil, ik vind het hartverscheurend. Dus laten we ons allemaal goed aan de maatregelen houden, zodat het coronavirus geen slachtoffers meer kan maken. Des te sneller kunnen we onze dierbaren weer in de armen sluiten.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden