Foto: Oscar van der Wijk

Column Jérôme Brands - Sociaal?

  Column


Premie A en B koopwoningen en een ruime keuze uit sociale huurwoningen. Dat hadden we nodig om ervoor te zorgen dat een iedereen een betaalbare woning had. Daar betaalde iedereen aan mee en was met strenge regels vastgelegd.

Gelukkig nog geen strenge regels dat we niet naar buiten mogen. Dus we gaan op zaterdag, zeker met dit mooie weer, shoppen op de Goudse markt en slenteren op de Kleiweg. Dat we daarmee nog sneller iedereen besmetten, daar betalen we dan met zijn allen later de rekening voor. We mogen ook nog naar de bouwmarkt / milieustation, dus daar lange rijen. Dat we het personeel, wat eigenlijk geen keuze heeft en moet werken, extra kans geven op besmetting. Tja.

Want het is nogal wat. We mogen thuis zitten met onze geliefden en zeeën van tijd nemen voor een goed gesprek. We mogen een moment voor jezelf nemen en gebruik maken van al die moderne middelen om contact te houden met anderen. Maar nee, omdat we het mogen, gaan we liever onder de mensen en kiezen te vaak voor een “face to face” gesprek.

De jeugd mag uitslapen en wellicht eindelijk eindeloos achter het scherm, maar kiest toch te veel voor buiten hangen / sporten met vrienden. En inderdaad de jeugd, de (toekomstige) starter, de 25 minner, die zal er zover we nu weten weinig last van hebben.

De ouders van nu met een (gedeeltelijk) afgeloste hypotheek, tja die kunnen in het ziekenhuis belanden. Een oom met longklachten nog wonend in zijn koopwoning, een opa van 75+ in zijn leuke appartement. Ach daar denken we dan maar even niet aan.

Een 'voordeel' voor diezelfde starter; er zullen na de crisis meer leuke appartementjes te koop zijn. Daarnaast zal de prijs van een gemiddelde koopwoning, zover we het nu weten, flink onderuit gaan. En op die manier zorgen we nu voor een betaalbare woning voor iedereen.

Ik wens een ieder veel sterkte en wijsheid toe in deze bijzondere tijd.

Jérôme Brands, 20 maart 2020

www.jeromebrands.nl

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden