Foto:

FF Tussendoor - De Ark

  Column

Het moet wel heel raar lopen als de Goudse Waarden hun 20 miljoen niet krijgt voor de renovatie van het schoolgebouw aan de Heemskerkstraat. 'We kunnen het betalen, we zitten nog niet aan het schuldenplafond', verzekerde onze wethouder die op de centjes moet passen.

De grootste scheeuwers krijgen als eerste hun zin. Kijk maar naar Al Qalam, die een aantal jaren geleden met veel machtsvertoon voorrang op nieuwe huisvesting afdwong. Dat ging ten koste van de Ark, die weer achteraan moest aansluiten. Inmiddels is Al Qalam al aan zijn tweede uitbreiding toe, maar zit de Ark nog altijd met lege handen.

Huh, wie was de Ark ook alweer, hoor ik je denken. Oh ja, is dat niet die school voor speciaal onderwijs die al meer dan 15 jaar wacht op een nieuw schoolgebouw en telkens wordt ingehaald door anderen. Die school, waar tieners met hun benen in hun nek in een afgekeurd kleuterschooltje aan de Jan Luykenstraat zitten en de basisschool aan de Coniferensingel, die ook zijn beste tijd heeft gehad.

Drie jaar geleden ging de raad akkoord met de verhuizing en investering van de Ark naar de Clematislaan. Daarna werd het stil. Ik vraag me af waarom dit zo lang moet duren. Waar blijft de ChristenUnie nu, die altijd voor de Ark in de bres sprong. Als de druk iets meer was opgevoerd, had de nieuwe school aan de Clematislaan er al lang gestaan. Ik vrees dat er toch weer beknibbeld gaat worden op het investeringsbudget. (Nota bene een kwart van de investering van de Goudse Waarden) en dat de Ark voor de zoveelste keer het kind van de rekening wordt. En dat vind ik onacceptabel.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten