Foto:

Column FF Tussendoor -Fijne Kerstdagen

  Column

Kaarsjesavond 2019. Gouda's grootste evenement is prima verlopen dit jaar. Op het optreden van onze kersverse burgervader viel niets aan te merken. Zijn speech was helder en duidelijk, alsof hij al jaren ervaring heeft zo'n grote menigte toe te spreken.

Ik begrijp best dat de organisatie van Gouda bij Kaarslicht het evenement continu wil verbeteren en perfectioneren, maar iedere verandering is nog geen verbetering. Want waarom moest de band die Elisa Mannah begeleidde zo pontificaal op het podium zitten. De bandleden zaten met hun rug naar het publiek gekeerd en twee gigantische zwarte parasols ontnamen het vrije zicht op de kerstboom. Die parasols waren nodig om de electrische apparatuur te beschermen tegen de regen. Begrijpelijk, maar had de band dan gewoon op straatniveau neergezet net als de Brassband Schoonhoven. Ik vond het nu een misser, die voorkomen had kunnen worden. Dus volgend jaar weer graag het podium rondom de boom alleen vrijhouden voor solisten.

Als er geen gekke dingen gebeuren, rollen we rustig richting de kerstdagen. Gezellig samenzijn met je dierbaren, maar tegelijkertijd voel je het gemis van hen die niet meer onder ons zijn. Ik ken ook mensen, die al maanden vantevoren tegen deze dagen aan zitten te hikken en voor wie de kerstdagen niet snel genoeg voorbij kunnen zijn. Hoe je de dagen ook doorkomt, probeer het beste ervan te maken. Ik wens iedereen het beste.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten