Foto:

FF Tussendoor - Verkeerd adres

  Column

Je kunt niet zeggen dat de Goudse SGP heeft stilgezeten deze zomer. Meerdere keren heeft de partij het college bestookt met vragen. Opvallend is dat ze het deze keer wel heel erg opnemen voor de winkeliers in de binnenstad. Dat is nou niet de échte achterban van de partij. Hoewel, de vorige voorman van de SGP heeft tegenwoordig een winkel en kan natuulijk zijn kameraden op een idee hebben gebracht. Ik zeg niet dat het zo is, maar toch.

Met name worden de zakpalen als ouwe koeien weer eens uit de sloot getrokken. De zakpalen gaan tijdens het toeristenseizoen op donderdag om 9.30 uur omhoog in plaats van 12.00 uur en daar hebben de winkeliers last van omdat ze niet bevoorraad kunnen worden. Koekoek, dat is al vier jaar zo en nu hebben winkeliers daar plotseling last van? Zo lust ik er nog wel een paar. Ik kon vroeger ook dingen doen, die nu niet meer kunnen en daar heb ik ook last van. Kom op zeg!

Weten die klagende winkeliers dan niet dat de maatregel in samenspraak met de SOG, hun eigen overkoepelende organisatie, is genomen? Dus ben je aan het verkeerde adres met je protest. Herinner je je nog de tegenstanders van de herinrichting binnenstad? Bezwaren werden toen zo van tafel geveegd omdat de SOG namens de winkeliersverenigingen nu eenmaal had ingestemd. (Dat later bakzeil werd gehaald met de baatbelasting is een andere 'geschichte'.)

Je kunt je beter druk maken over de ontelbare DHL en PostNL busjes op weg naar internetklanten. Ik zie gemiddeld zes keer per dag dezelfde busjes met dezelfde chauffeurs door onze straat sjezen. Zelfs weleens op zondag! En allemaal hebben ze een flippo en een 24-uurs ontheffing. Daar moet je paal en perk aan stellen. Je kunt beginnen per busje een maximum aantal doorkomsten per dag in te stellen voor de zakpalen. Moet je eens opletten wat een efficiëntieslag daarmee gemaakt wordt.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden