Foto:

FF Tussendoor - Hét bonnetje

  Column

Nee, ik ben niet bevangen door de warmte, maar miscommunicatie en bureaucratie kunnen mij witheet maken. Dit keer zijn het onze vrienden van de belastingsamenwerking, van wie je altijd die gezellige aanslagen krijgt.

Verdraaid handig hoor, zo'n parkeerapp waarmee je overal kunt parkeren. Maar dat dit systeem nog niet vlekkeloos op het huidige parkeerbeleid is afgestemd is weer zo'n typisch Goudse misser. Sinds maart is het kentekenparkeren ingevoerd. Geen gedoe meer met heen en weer lopen naar de parkeermeter en je kaartje achter de voorrruit te leggen. Ideaal! Behalve.....ja, dat heb ik weer, als je met een parkeerapp betaalt. Dat lijkt voor onze parkeercontroleurs wel heel ingewikkeld.

Dus krijg je begin mei een parkeerboete, waartegen je bezwaar maakt. Je raadt het al natuurlijk. Na ruim twee maanden krijg je eindelijk bericht dat je bezwaar ongegrond is, omdat 'er geen geldig parkeerbewijs duidelijk zichtbaar in de auto lag'. Vervolgens een heel epistel waarom een parkeerbewijs noodzakelijk is en af te sluiten met 'Om dat te ondersteunen heeft de parkeercontroleur een foto van mijn auto gemaakt'. Moet ik iemand nog gaan uitleggen wat ik hiervan vind?

Het is misschien beter als iemand binnen het stroopwafelhuis de mensen in Leiden gaat vertellen dat we hier in Gouda onze tijd ver vooruit zijn en dat er geen bonnetjes meer uit de automaat rollen. Doe er voor het gemak een foto van de parkeerautomaat bij. Het is gewoon treurig dat communicerren nog altijd zo moeilijk is. Daarmee had je kunnen voorrkomen dat er nu iemand in Leiden volkomen in zijn hemd staat. Wel lekker luchtig met dit weer, dat dan weer wel.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten