Foto:

FF Tussendoor - GFT-containers

  Column

Waarom zou je als Gouwenaar nog mee gaan denken over een beter afvalbeleid en je kostbare tijd verdoen door mee te werken aan een enquete, die vervolgens met hetzelfde gemak verdwijnt in de afvalbak?

De gemeente heeft besloten de mislukte GFT-containers niet aan te passen. Te duur! Gouwenaars worden bedankt voor het meedenken voor verbeteringen, maar we doen er niets mee. Toedeloe! Met het gemak waarop tonnen worden uitgegeven aan andere zaken, zo moeilijk wordt er gedaan over twee ton voor gebruiksvriendelijke aanpassingen aan de GFT-containers. Oké, het is zuur geld, maar je wilt als gemeente toch ook tevreden inwoners, die bovendien zorgen dat het nieuwe afvalscheiden een succes wordt?

In vind dat het maar eens afgelopen moet zijn om alles af te doen met 'geen geld' en 'te duur'. Met deze oneliners worden we al jaren monddood gemaakt. Tegelijkertijd bejubelt onze wethouder financiën de gunstige jaarrekening. 'Het weerstandsvermogen is ruim voldoende om tegenvallers op te vangen.' Nou, Michiel, de GFT-container is zo'n tegenvaller, dus ...

Oh ja, er wordt wel geld uitgetrokken voor een campagne over het gebruik van biologisch afbreekbare zakjes. Nou, dat hoeft niet meer hoor. Die zakjes hebben we zelf al lang uitgeprobeerd. Heb je al eens vochtige koffieprut in zo'n zakje gedaan? Moet je echt eens doen. Het zakje 'smelt' onder je handen vandaan en de koffiedrab sijpelt weer over je schoenen. Dit lapmiddel is dus absoluut niet zaligmakend terwijl de ergenis blijft.

De moraal van dit verhaal? Als je als gemeente de mening vraagt van je inwoners, terwijl je besluit al vast staat. Vraag het ons dan niet!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden