Foto:

FF Tussendoor - Over de balk

  Column

Ik schreef het al eerder. Alles wat je kunt bedenken is fout aan de nieuwe GFT-container. Grof, lelijk en gebruiksonvriendelijk. We hebben met z'n allen zoveel geklaagd, dat de gemeente er nu ook van overtuigd is dat aanpassing nodig is. Kosten? Zo'n slordige 250.000 euro en dat gaan wij natuurlijk met z'n allen betalen.

Die groencontainers zijn een schoolvoorbeeld van geld over de balk smijten. Er is gewoon een ontwerpfout gemaakt, die ons nu duur komt te staan. Het was ook te mooi om waar te zijn, dat we goedkoper uit zijn als we braaf het nieuwe afvalbeleid volgen. Voorlopig zijn we duurder uit, met de kosten van de aanpassingen en de gemeente die ons adviseert om biologisch afbreekbare plastic zakjes te kopen om geklieder te voorkomen. Ik hou mijn hart vast voor alle duurzaamheidsmaatregelen en energietransities die op ons afkomen. De maatregelen die daarvoor nodig zijn, worden hopelijk toch niet overgelaten aan een welwillende ambtenaar. Laat dat alsjeblieft aan de specialisten over.

250.000 euro voor aanpassingen aan de containers, 800.000 euro voor de verbouwing van de Chocoladefabriek plus een structurele subsidieverhoging en tegelijkertijd moeilijk doen over de kosten van de intocht van Sinterklaas. Die 15.000 euri is toch peanuts vergeleken bij de andere investeringen. De raad piekert zich suf waar ze het geld voor het kinderfeest vandaan moet halen. Voor de bühne worden er allerlei schijnoplossingen bedacht. Niemand wil immers het verwijt krijgen dat ze een kinderfeest verpesten. Ik vind het gemiezemuis van de bovenste plank. Bovendien is hele gedoe rond de intocht tamelijk respectloos tegenover die paar honderd vrijwilligers die de poten uit hun lijf lopen tijdens de intocht. Wat als zij het laten afweten? Gaat de raad dan zelf in een maillot en pofbroek staan springen naast de Sint? (Oh jee, Ik krijg er direct al een beeld bij)

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden