Foto:

FF Tussendoor - Gele stunt?

  Column

Niets is zo vluchtig als het nieuws. De dag nadat de krant verschijnt, verpakt de groentenboer er al weer zijn broccoli in. Morgen ben je deze column ook al weer vergeten.

Vorige week ontplofte social media vanwege de benoeming van de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra tot Ere-Waegemeester. Ik vond het zelf ook niet zo'n slimme keuze. De denkbeelden van deze man staan lijnrecht tegenover hetgeen wij hier in Gouda voorstaan. Natuurlijk mag iedereen zijn eigen mening hebben, maar om hem daarvoor te gaan belonen.....Misschien wel erger vind ik dat de benoeming afbreuk doet aan een eretitel voor mensen die iets voor de stad hebben betekend. De enige waarde die zo'n titel dan nog heeft is publiciteit. Als dat zo is, kan ik ook wel wat mensen bedenken die in ruil voor de titel de voorpagina's vullen.

Aan de andere kant heb ik liever dat de intronisatie, zelfs van een omstreden figuur, in het openbaar gebeurt, dan stiekem achter gesloten deuren, ver weg van de pers. Dat hebben we ook al eens meegemaakt en als dat nog eens gebeurt zijn de rapen pas echt gaar. Neem dat maar van mij aan.

Iedereen die op de Markt de omstreden ceremonie bijwoonde, had niet in de gaten dat achter hun rug schilders fluitend bezig waren de gevel van het nieuwe Spaanse restaurant van de broertjes Sluijter knalgeel te schilderen. Toen het werd opgemerkt was de affaire Hoekstra direct vergeten en waren alle ogen gericht op die foeilelijke kleur van het pand. Oké, het is de kleur van Goudse kaas, maar je kunt je liefde voor Gouda ook overdrijven. (Hoewel, heb je mijn auto wel eens gezien?)

Nu heb ik begrepen dat het pand 'slechts' in de grondverf staat. En ik maar denken dat grondverf altijd wit is. Ik vermoed dat het een publiciteitsstunt is geweest. Die is dan goed geslaagd. Dus ga ik ervan uit dat het goed gaat komen. Zo niet, dan hebben de heren deze keer de plank goed misgeslagen.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden