Foto:

FF Tussendoor - Grüss Gott!

  Column

Als je deze column leest, heb ik mijn werkplek tijdelijk verruild voor een mooie plek met vrij uitzicht op de besneewde toppen van de Alpen. Het toppunt van flexwerken zeg maar.

Geen nood, aan een ski-avontuur begin ik niet meer, dat heb ik jaren geleden al afgezworen. Met mijn stoere outfit zag het er best professioneel uit, maar zodra ik bewoog ging het fout. Ik was dan al snel de joker van het 'klasje'. Die lange latten zaten me continu in de weg en als ik dan eindelijk rechtop stond, klaar voor een gracieuse afdaling, schoven de ski's zonder verklaarbare reden over elkaar heen en lag ik weer sneeuw te happen. Dat gestuntel vonden mijn kinderen geweldig, die me hier nog regelmatig aan herinneren. En om het amusementgehalte te verhogen, illustreren zij dat graag met een demonstratie.

Na een aantal nutteloze pogingen, drong het besef tot me door dat ik voor deze sport niet in de wieg ben gelegd. Sindsdien hou ik het maar bij après skiën, dat bevalt me veel beter.

Auf jeden fall, ik zit dus even in een andere omgeving, hoofd leegmaken en batterij opladen voor de komende tijd. Want volgende week is de aftrap naar de 70e verjaardag van de Goudse Post in 2020. Iedere maand lees je in je vertrouwde huis-aan-huiskrant een themapagina met leuke anekdotes en interessante interviews.

Daarnaast ben ik druk bezig met een boek, waarin de beste (of slechtste volgens sommigen), maar in ieder geval de meest spraakmakende columns van de afgelopen 20 jaar worden gebundeld. Genoeg te doen dus. Voor nu Grüss Gott!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten