Foto:

FF Tussendoor - Gouda Sportstad?

  Column

We hebben weer een feestje te vieren, want we hebben toch maar mooi de titel Beste Evenementenstad binnen gesleept. 'Wat heb je daar nu aan' zoemde het om me heen. Nou, misschien helemaal niets, maar het is wel een opsteker voor al die vrijwilligers die de poten uit hun lijf lopen om van evenementen als Zotte Zaterdag of Kinderkaasmarkt iets leuks te maken.

Voor onze gemeente staat deze titel mooi op haar palmares. We waren al eens Beste Binnenstad, hadden de Beste Warenmarkt, Beste Bibliotheek, Beste Schouwburg en misschien vergeet ik er wel eentje. Ik weet nog dat de gemeente de ambitie uitsprak om ooit dé Sportstad te worden. Maar laten we dat maar snel vergeten, want deze ambitie heeft inmiddels plaatsgemaakt voor diepe schaamte. Ik weet niet wat er zich binnen SportpuntGouda afspeelt, maar sinds deze club de contractverlenging met de gemeente in 'the pocket' heeft, gebeurt er niets voor onze sporters. Want waar blijven de Goudse Sportverkiezingen? Het is verdorie al bijna april! Vergeten? Geen tijd of geen zin? Zeg dat dan, maar je kunt het niet maken om dit evenement, waar sportief Gouda jaarlijks naar uitkijkt, zomaar dood te laten bloeden.

Nog zo'n dingetje is de Wall of Fame in sporthal de Mammoet. Schandalig dat die sinds 2016 niet meer is bijgehouden. Waar is het bordje voor de wereldtitel van de Goudse Reddingsbrigade en de sporters van titelgrossier den Edel? Hun namen hadden al lang op de Wall of Fame moeten schitteren. Nu is natrappen een beetje flauw, maar waar was onze vorige sportwethouder mee bezig? Alle lastige dossiers, zoals de Tobbesporthal en OZB-kwesties bij voetbalclubs belandden in de onderste lade van zijn bureau. Aan sportwethouder Michiel nu de ondankbare taak om de boel vlot te trekken. Ik weet niet of hij er iets aan heeft, maar ik wens hem veel succes. (Oh ja, vergeet daarbij niet SportpuntGouda op hun verantwoordelijkheid te wijzen).

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden