FF Tussendoor - Stekkerbolide


Foto:

FF Tussendoor - Stekkerbolide

  Column

Ik zeg het maar eerlijk, want ik schaam me er niks voor. Zonder mij flink en onverantwoord in de schulden te steken, kan ik een stekkerbolide gewoon niet betalen. En met mij nog duizenden anderen denk ik. Hoe graag je ook een bijdrage wilt leveren aan het milieu door electrisch te gaan rijden, dit is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien is het stekkerrijden nog lang niet uitontwikkeld.

Om het aantrekkelijk te maken je toch vooral in de schulden te steken, heeft onze D66-minister Stientje een wetsontwerp ingediend, waarbij gemeenten korting mogen geven op de parkeertarieven. En natuurlijk is onze Goudse D66 fractie het hier volmondig mee eens. Maar dit plan zou de partij volgende week wel eens stemmen kunnen gaan kosten. Afgezien dat onderzoek heeft uitgewezen dat een parkeerkorting nauwelijks tot geen effect heeft op het aankoopgedrag, vind ik dit drukmiddel de reinste discriminatie! Nu al pikken electrische auto's onze parkeerplekken in. Vrijwel wekelijks zie ik er laadpalen bijkomen en hoppa, weer een plek minder. Zo wordt mijn zuinige Japannertje langzaam maar zeker weggepest uit de binnenstad.

Wist je overigens hoeveel burenruzies die laadpalen al hebben veroorzaakt? Eigenaren van stekkerauto's voelen zich kennelijk superieur en laten hun auto rustig een paar dagen aan de laadpaal staan, ook al is de auto al lang opgeladen. Dit tot grote ergernis van anderen, wiens auto hunkert naar een beetje stroom. Ik zou zeggen, los eerst dit probleem op voordat je gaat strooien met korting.

Je kunt ook doorslaan in je ambities. Straks zijn alleen stekkerauto's welkom in de binnenstad. Omdat het parkeren zo lekker voordelig is, kunnen de eigenaren een extra drankje nemen op een gezellig terrasje. Onder een terrasheater natuurlijk!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden