Foto:

FF Tussendoor - Messen slijpen

  Column

Of het zijn hogere machten die zich erin mengen of het is de wet van Murphy, maar alles wat ook maar fout kan gaan in het hoofdpijndossier Turfmarktkerk, gaat ook goed fout. Oké, het college heeft BMC opdracht gegeven voor een onafhankelijk feitenonderzoek in de hoop hiermee de boel te sussen. En omdat de coalitiepartijen hun leiders blindelings volgen, lijkt het erop dat het college hier goed mee weg komt.

Er komt dus een onderzoek of het college juist heeft gehandeld inzake alle maatregelen rondom de Turfmarktkerk. Een farce natuurlijk, want datzelfde college stelt de randvoorwaarden voor dit onderzoek vast. Hoe kun je dan nog met droge ogen beweren dat het onderzoek onafhankelijk is. Het is gewoon keuren van je eigen vlees.

Alsof dit allemaal nog niet discutabel genoeg is, blijkt een door de gemeente ingehuurde juridisch adviseur, dezelfde functie bij onderzoeksbureau BMC te hebben. Hoezo onafhankelijk, dit riekt behoorlijk naar belangenverstrengeling. Als je integriteit toch zo dreigt te worden aangetast, zouden toch alle alarmbellen moeten gaan rinkelen. Maar nee hoor, in plaats van de messen te slijpen, ging de raad gezellig op visite bij onze zusterstad Solingen. Goed voor de onderlinge verstandhoudingen. Tuurlijk!

Ik had van de raad wel wat meer spierballentaal verwacht. De raad heeft tenslotte een controlerende taak, dus in mijn opinie had de opdracht voor een dergelijk onderzoek uit de raad moeten komen. Ik weet niet of de uitkomst dezelfde zal zijn, maar je vermijdt in ieder geval iedere schijn.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden