Foto:

Column FF Tussendoor

  Column

Kerstgevoel

Je kunt de radio of tv niet aanzetten of Mariah Carey galmt je huiskamer binnen met ´All I want for Christmas´. Dan weet je het zeker, de kerstdagen zijn in aantocht en voor wie nog niet in de kerststemming is, wordt het kerstgevoel wel via commercials door de strot geduwd. Een blik BN´ers wordt opengetrokken die voor veel geld figureren in reclamespotjes van verschillende supermarkten. Het ´oh, we hebben het zo gezellig´ gevoel is te nep geacteerd om ook maar één moment serieus genomen te worden.


Het tv-spotje van grootgrutter Jumbo doet het leuk hoor in Oudewater, en ook het filmpje van de Staatsloterij met het lelijke hondje Frekkel is een absolute tranentrekker, voor de rest erger ik me aan de overdaad aan etenswaren in de commercials. Ik ben zelf geen keukenprinses en de keuken is de plek in huis waar ik me het minst laat zien, maar ik hou wel van lekker eten. Maar moet dat zoveel zijn? Het is opvallend dat het er met Kerst alleen maar om gaat wat er op tafel komt. De ene kalkoen is nog groter dan de andere. Tenminste, als je de Allerhande van Appie niet leest.

Ik ben heus geen watje en zweverig ben ik al helemaal niet, maar waar is de kerstgedachte gebleven, het omzien naar anderen, die niet voor honderden euro's hun Jumbokarretje kunnen volstouwen, omdat ze geen cent te makken hebben, of voor wie de Kerst emotioneel juist een marteling is omdat ze een dierbare moeten missen. Tegen het einde van het jaar wil ik hier graag bij stilstaan en al deze mensen een hart onder de riem steken. Voor hen heeft Kerst een heel andere betekenis gekregen. Juist voor deze mensen steek ik de komende tijd een kaarsje op.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Wat vindt u?

Wie is het meest geschikt om Nachtburgemeester van Gouda te worden?Reageren!