Foto:

FF Tussendoor - Kerstmenu

  Column

Het jaar loopt alweer zo'n beetje om z'n laatste benen. Hele hordes maken zich nu al druk om het Kerstmenu van dit jaar. Kookboeken en andere culinaire schrijfsels zijn booming en staan in de top 10 van de bestsellerlijst als je de uitgevers moet geloven. Keus genoeg dus, om ideeën op te doen voor de Kerstdis, zou je zeggen. Maar nee hoor, wij liggen met z'n allen bij Appie voor de deur voor een gratis Kersteditie van Allerhande. Om vervolgens helemaal los te gaan omdat de inhoud ons niet bevalt.

Het gemis aan sappige vleesrecepten in het blad is volgens velen schandalig en deze kritiek wordt dan ook breed uitgemeten in de landelijke media, die smullen van een dergelijk relletje. Denk nu niet dat onze grootgrutter daar ook maar één minuut van wakker ligt. Integendeel, de bedenker van dit themanummer van Allerhande krijgt vast een aardige AH-bonus onder tafel uitgereikt. De missie is immers geslaagd om zoveel mogelijk publiciteit te genereren. Want het gaat er niet om hoe men over je praat, als er maar over je wordt gepraat.

Een vette fazant of een droge krop sla, ik vind de hele discussie rond het Kerstdiner het bespreken niet waard, maar ik ben dan ook geen keukenprinses. Dat laat ik graag aan anderen over, die daar veel beter in zijn. Gelukkig weet het thuisfront dit ook, dus valse verwachtingen worden niet gewekt. Ik ben ook best wel een 'emomuts' zo rond de kerst, dat geef ik toe. Het is de tijd van het jaar dat je rugzakje dat je al je hele leven met je meedraagt, ongewild altijd even open gaat. En dan besef je maar eens te meer dat het samenzijn met je dierbaren vele malen belangrijker is dat wat er op het Kerstmenu staat.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden