Column FF Tussendoor - Kuierlatten


Foto:

Column FF Tussendoor - Kuierlatten

  Column

Ik heb het voorspeld en heb er zelfs een weddenschap voor afgesloten. Ambitieuze burgemeesters vertrekken vaak naar een andere, liefst grotere, gemeente, zodra zij de herbenoeming in de pocket hebben. Sla de statistieken er maar op na. Een herbenoeming is eigenlijk een positieve uitkomst van een functioneringsgesprek. Het levert een mooi rapportcijfer op en dat staat natuurlijk heel goed op je cv.

Maar dat Milo onze kaasstad zo snel gaat verlaten, kwam voor mij ook als volslagen verrassing. Hij is nog niet eens aan zijn tweede termijn begonnen. Begon hij zich te vervelen, nu de scherpe kantjes van de politieke verhoudingen eraf zijn, de veiligheidscijfers in de lift zitten en er geen uitdaging meer ligt in spannende dossiers.

Nu waren we in het Goudse een beetje gewend aan burgemeesters, voor wie Gouda hun laatste 'kunstje' was. (Niet persoonlijk bedoeld Jan Hein en Wim) In tegenstelling tot zijn voorgangers is Milo veel te jong om Gouda als eindstation te zien. Dus kon je op je klompen aanvoelen dat hij geen blijvertje zou zijn. Maar zo snel de kuierlatten nemen, daarmee heeft hij vriend en vijand verrast. Daarnaast vind ik de keuze opmerkelijk. Een grotere gemeente zou ik me nog kunnen voorstellen, maar een vergadertijger worden binnen het COA? Overigens een vreemde combinatie, een VVD'er en asielzoekers. Maar dat zal wel aan mij liggen.

In ieder geval heb ik mijn gewonnen fles wijn binnen, dus drink ik op de gezondheid van onze burgervader en wens hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden