Foto:

Column FF Tussendoor

  Column

Menselijke maat

De vleermuizen en gierzwaluwen in de Turfmartkerk zijn beter af, dan de zes families die halsoverkop hun woning moesten verlaten, vanwege het instortingsgevaar van de kerk.
Kosten noch moeite worden gespaard om ecologisch onderzoek te doen en vervangend onderdak te regelen voor deze gevleugelde vrienden.

Anders is het gesteld met de bewoners die de noodverordening voor hun kiezen kregen, met de mededeling dat ze direct hun woning moesten verlaten. Ga daar maar aanstaan, op stel en sprong gedwongen je huis uit moeten en alles achterlaten. Dat gaat je echt niet in de koude kleren zitten, dat doet wat met je.


Waar is de menselijke maat? In plaats dat de gemeente uit belangstelling vraagt hoe het met de ontheemde bewoners gaat, wordt in een brief nog eens fijntjes gemeld dat de gemeente zuinig is met publiek geld en of de bewoners maar bij familie of vrienden willen gaan logeren, omdat anders de gemeente op kosten wordt gejaagd. Ook de mensen die in het hotel verblijven worden verzocht ergens anders te gaan logeren, om kosten te besparen. Oei, dat had je nou nèt niet moeten zeggen, beste gemeente. Voor dit soort calamiteiten moet er altijd een reservepotje zijn. Kies de menselijke maat, je hebt nu eenmaal een zorgplicht in tijden van nood. Als eerste aan geld denken hoort daar niet bij, is mijn bescheiden mening.

Ik kan me dan ook niet voorstellen dat deze brief zonder goedkeuring van het college is verstuurd aan de bewoners. Logisch dat de brief bij de bewoners in het verkeerde keelgat is geschoten. Tijdens de bijeenkomst heeft onze burgervader de boel weten te sussen, maar de toon is wel gezet en het vertrouwen in de overheid geschaad. Je moet er niet aan denken dat er een of andere ramp in Gouda gebeurt, waardoor een hele wijk dient te worden ontruimd. Ik zou maar vast een logeeradres regelen als ik jou was.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden