Foto:

FF Tussendoor - Ongeval

  Column

Natuurlijk weten we allemaal dat het Kleiwegplein een gevaarlijke kruising is, vooral voor fietsers. Daarom staat het plein ook op het actieprogramma om heringericht te worden. (Hopelijk aangevuld met de fraaie verlichte bogen uit het verlichtingsplan).

De aanrijding met dodelijke afloop op het Kleiwegplein/Blekerssingel is natuurlijk vreselijk en ook ik leef mee met de nabestaanden. De politiek schiet direct in de kramp en herinnert zich de bewoners van de singels, die al tijden bedelen om maatregelen om de singels veiliger te maken. Er was tijdens de verkiezingscampagne van alles aan de bewoners beloofd, maar verder gebeurde er niets. Het is jammer dat het dodelijke ongeval aanleiding is om het dossier weer op te pakken, en een beetje voorbarig vind ik het ook wel. Laat de techneuten eerst eens uitzoeken wat de werkelijke oorzaak van het ongeval is geweest, alvorens er politiek mee proberen te scoren.

Feit is dat die vrachtwagen daar nooit had mogen rijden. Punt! Ik vertel waarschijnlijk niets nieuws, maar sinds jaar en dag nemen vrachtwagens vanaf de Kleiweg de makkelijkste route om de stad te verlaten en dat is rechtdoor over de Kleiwegbrug in plaats van de route via de Houtmansgracht. Dat was al zo toen McDonalds nog aan de Kleiweg was gevestigd. Sommige bestuurders van die grote jongens reden zelfs achteruit richting Kleiwegbrug. Handhaving? Die was in geen velden of wegen te bekennen.

Vaak moet er helaas iets ernstigs gebeuren, voordat het besef doordringt, dat er iets moet veranderen. De bewoners van de Blekers- en Fluwelensingel zullen blij zijn dat hun dossier weer uit de mottenballen gehaald is, alleen is de aanleiding daarvoor uitermate triest.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten