FF Tussendoor - Mensenwerk

  Column

Daar zat ik dan afgelopen weekend met een dik instructieboek en een blanco beeldscherm. Bij het lezen van de eerste bladzijden brak het zweet me al uit. Zou ik dit kunstje ooit onder de knie krijgen? Ik stam nog uit de tijd dat je een krant letterlijk in elkaar plakte en met een cicerolat de beschikbare ruimte via een formule berekende. Iedere week een uitdaging, je wist maar nooit hoe de krant er werkelijk zou uitzien.

In de afgelopen 30 jaar heb ik zo'n vijf verschillende redactiesystemen 'versleten'. Iedere keer geavanceerder met nog meer mogelijkheden. Maar het is me gelukt. De vernieuwde Goudse Post ligt nu voor je neus. Iedereen mag er een mening over hebben, ik vind de uitstraling sterk verbeterd. Eén ding verandert gelukkig nooit, de inhoud, want journalistiek is en blijft mensenwerk.

Maar genoeg hierover, laat ik het eens over het Bolwerk hebben. Er is weer een incidentje geweest. Nou ja, zeg maar gerust incident, want door een stuurfout van een vrachtwagenchauffeur, gleden de heipalen bijna tussen de lakens van een verliefd stelletje in het hotel. Tegelijkertijd zorgt het heien aan de Koningshof voor schade aan de omliggende woningen. Hoe lang zal het torentje van de Plazuid het nog houden? Vanaf het moment dat in dit gebied de eerste paal de grond in ging, wordt het achtervolgd door tegenslagen. Wat dat betreft doet het plan Mierennest zijn naam wel eer aan.

Maar hoe zit het nu met de Potterspoort? Op deze plek werd al een hondje doodgereden, regelmatig zijn er bijna-ongelukken, moeten we nu wachten tot het écht mis gaat? De projectontwikkelaar wacht tot er iemand met een flinke zak geld komt en hem van de grond afhelpt. Het wordt tijd dat de gemeente een doorbraak gaat forceren. Misschien is een onteigeningsprocedure wel een optie. Aan de Rijkestraat is dit ook in gang gezet, dus waarom niet op de Potterspoort? Dat dit veel geld gaat kosten is duidelijk, maar dat mag nooit zwaarder wegen dan onze veiligheid. Onderhandelen is ook mensenwerk, dus gemeente, doe je best.

Meer berichten

Wat vindt u?

Wie is het meest geschikt om Nachtburgemeester van Gouda te worden?Reageren!