Foto:

Column FF Tussendoor

  Column

Bonje bij de buren

Alsof er een goedaardige heks rondvliegt in Oudewater, die het gemeentebestuur adoreert en bejubelt vanwege de wijze besluiten. Het gras is er groener dan bij de buren en die pot goud, onder aan de regenboog, die net na Willeskop eindigt, is voor iedereen. Voortaan komt er alleen nog maar goed nieuws uit het IJsselstadje. En daar heeft het nieuwe college zelf voor gezorgd.

Weg met die lastige journalisten, die zorgen alleen maar voor gedonder in de glazen. Ze komen niet opdagen, zijn te kritisch en citeren ons verkeerd, dus regelen we het zelf, zal het college hebben gedacht. Dus wordt er een kudde tikgeiten ingehuurd die verslagen maakt van de raadsvergaderingen en die als hapklare brokken aanbiedt aan de media. Vooraf natuurlijk wel drie keer gecontroleerd door de raad, dus lekker gekleurd met een politiek sausje eroverheen. Het nieuwe college keurt dus zijn eigen vlees en ziet dat het goed is.

Dat is natuurlijk helemaal niet goed! In Oudewater kan het college hun goddelijke gang gaan, zonder dat iemand hier kritisch naar kijkt. Daar gaat vroeg of laat gedonder van komen, reken maar! Ik weet dat de burgemeester boven de partijen staat, maar ik had van Pieter toch wel wat tegengas verwacht. Tenslotte is hij voorzitter van de gemeenteraad. Begin dit jaar mocht ik over dit onderwerp mijn zegje doen bij Goeiemorgen Nederland van WNL. Toen dacht ik nog dat het zo´n vaart niet zou lopen. Maar voor je weet gebeurt het bij je om de hoek.

Ik prijs me gelukkig dat ik nog steeds welkom ben tijdens raadsvergaderingen in het Goudse. (dat denk ik althans) Het zomerreces heeft me lang genoeg geduurd. Ik kan niet wachten om weer plaats te nemen achter mijn naambordje op de perstafel in het Huis van de Stad. (als dat bordje er na deze column nog maar staat)

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Wat vindt u?

Wie is het meest geschikt om Nachtburgemeester van Gouda te worden?Reageren!