Foto:

FF Tussendoor - Red ons kaasfeest!

  Column

Door Marianka Peters

Ooit hadden we een stadsmarketeer die Erasmus belangrijker vond dan Goudse kaas. Zij wist vriend en vijand te overtuigen dat kaas zichzelf verkoopt en dat je beter kon investeren in een vrijdenker en filosoof, die nota bene Gouda de rug had toegekeerd. Al snel bleek dat je met Erasmus niet die één miljoen bezoekers naar de stad trekt en toen Woerden zichzelf uitriep tot 'enige échte kaasstad' gingen alle alarmbellen af. Die stadsmarketeer koos het hazenpad. Nooit meer iets van haar gehoord. Het liefst wil ik haar ook vergeten, maar de portretten van Erasmus in de stad herinneren mij dagelijks aan deze bijzondere dame met aparte ideeën.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is het wel duidelijk dat we met onze wereldberoemde Goudse kaas goud in handen hebben. De uitbreiding van de kaasmarkten is een groot succes en in het seizoen kun je op donderdagmorgen over de hoofden lopen. Juist op het moment dat onze kaasmarkten volop in de lift zitten en we sinds vorig jaar dachten dat met het slotfeest een nieuwe traditie was geboren, dreigt het kaasseizoen letterlijk als een gesmolten kaas te eindigen. Gebrek aan geld zou de reden zijn dat Sensation Kaas haar handen van het slotfeest heeft afgetrokken.

Het is weer zo typisch Gouds om een nieuw initiatief na één jaar alweer op te geven. Kom op zeg, we zijn toch niet voor één gatenkaas te vangen? We zijn toch zeker wel in staat om een feestje te organiseren? GoudApot moet dit jaar maar eens de portemonnee trekken. Zie het als goedmakertje na een paar dubieuze initiatieven die wel vanuit GoudApot gefinancierd zijn. Tenslotte is het slotfeest voor alle Gouwenaars. Een publiekstrekker als Nielsson is natuurlijk leuk, maar niet persé noodzakelijk en scheelt een bak met geld. Gouda barst van het talent, denk aan de Handsome Poets, Cookhouse met de broertjes Hendriksen en natuurlijk hebben we Bertha ook nog. Hou het klein en hou het Gouds, maar red ons kaasfeest!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden