FF Tussendoor - Fan-tas-tisch!


Foto:

FF Tussendoor - Fan-tas-tisch!

  Column

Je mag er van denken wat je wilt, maar ik vind dat we een fantastische Roze Zaterdag hebben gehad. Met elkaar hebben we Gouda toch maar mooi op de kaart gezet en vol overtuiging laten zien dat je mag zijn wie je bent. Punt!

Wie had er ooit gedacht dat er zoveel mensen naar de Sint Jan zouden komen voor de geloofsdienst? En dan de voorgangers van verschillende kerkgenootschappen, wat mij betreft het toonbeeld van diversiteit. Daar zou menigeen nog een voorbeeld aan kunnen nemen.

Het feestje heeft wel een aardige duit gekost, maar dan heb je ook wat. Alles was tot in de puntjes geregeld, inclusief de doventolken, die niet alleen tijdens de geloofsdienst in de Sint Jan, maar ook tijdens de optredens op het grote podium, alle liedjes 'vertaalden'. Ik heb er gefascineerd naar zitten kijken. Ik ben ervan overtuigd dat die 115.000 euro subsidie het dubbel en dwars waard is geweest.

De hamvraag is natuurlijk, hoe nu verder? Eén dag saamhorigheid kunnen we met elkaar nog wel opbrengen. Maar al snel dreigen we in ons oude patroon terug te vallen. Dan hebben we een leuk feestje gehad, maar hebben we van het doel niet echt iets begrepen. Onze gemeente sluit zich nu aan bij de Regenboogsteden, dat is mooi, maar daarmee ben je er nog niet. Ik stel voor ieder jaar ons eigen Roze Zaterdagje te vieren. Hoeft helemaal niet zo groots, maar het herinnert ons allemaal wel weer aan wie we mogen zijn. Gewoon lekker jezelf!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden