Column FF Tussendoor

  Column

Gewaardeerd en verguisd

'.... Voor wat nadenkwerk voordat u iets op twitter zet, voordat u zomaar iemand aanvalt eerst een schietgebed, voordat u Marianka aanvalt, denkt u drie keer na, voorwaar ik kom u anders met de strontkar achterna! ....'

Zo, die hakte er wel even in! Nee, ik heb deze tekst niet zelf verzonnen, maar het komt uit het gedicht dat onze stadsdichter Joost Reichenbach afgelopen donderdag voordroeg aan de net geïnstalleerde gemeenteraad. De aanleiding dat onze taalvirtuoos mij noemde in zijn stadsgedicht, zal ik je besparen, maar fraai was het niet. Laat ik het erop houden dat het een panikerende poging van een kandidaat-raadslid was, om mij monddood te maken. En dan lijkt alles gepermitteerd. Een duidelijke beginnersfout.

Deze column schrijf ik week in, week uit, in uw vertrouwde huis-aan-huiskrant. En dat binnenkort al 20 jaar! Dat zijn er in totaal toch al snel meer dan duizend. Grappige, boze, kritische, maar soms ook luchtige, nietszeggende schrijfsels heb ik aan het papier toevertrouwd. 'Als je nooit in een FF Tussendoor bent genoemd, ben je als bestuurder onzichtbaar' zei een oud-wethouder ooit tijdens een bijeenkomst. Hij kon dat na zijn pensioen makkelijk zeggen natuurlijk. Maar toen de beste man nog in functie was, reageerde hij wel anders.

Je hoeft het absoluut niet met mij eens te zijn, sterker nog, kom maar op met die discussie! Mijn column is een persoonlijke mening, niets meer en niets minder. En mijn mening hoeft niet de jouwe te zijn. Heeft ook niets met hoor en wederhoor te maken. Het is dezelfde dichterlijke vrijheid die onze stadsdichter zich kan permitteren. En diegene die mij op een walgelijke manier de mond probeert te snoeren, geef ik het volgende mee. Niemand verplicht jou om mijn column te lezen. Dus wees verstandig en sla gewoon snel deze bladzijde om.

Wat mij betreft kan de strontkar in de schuur blijven staan, beste Joost. Hoewel, sommige mensen zijn rancuneus, dus je weet het maar nooit!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten