column

Column FF Tussendoor

  Column

Succes heeft vele vaders

De naam IJsselhof staat op de politieke agenda. Na mijn eerste column werd enigszins bagatelliserend gereageerd, maar dankzij de massale steun van al die Gouwenaars op social media, brieven, mail en telefoon is de boodschap (met enige vertraging) toch aangekomen bij de Goudse politici.

Niet bij allemaal overigens. Opvallend is dat de partijen die zeggen dicht bij de burger te staan, zoals de PvdA, GroenLinks en Gouda Positief, het volledig laten afweten. Zelfs onze Partij voor de Dieren, die doorgaans wars is van iedere vorm van commercie, zwijgt als het graf. Deze partijen doen komend weekend wel mee aan een betoging om de Woodies open te houden. Logisch eigenlijk, tenslotte moet je het van de levende kiezers hebben.

Terug naar IJsselhof. Zoals altijd heeft succes vele vaders, dus barst de onderlinge strijd los welke partij er het meest aan heeft gedaan om de naam IJsselhof terug te krijgen. Het is tenslotte verkiezingstijd en iedere stem telt. Voor mij persoonlijk zijn het toch al de Gouwenaars die zo massaal hun ongenoegen hebben laten horen. Daar moet je dus wat mee, dit kun en mag je als volksvertegenwoordiger niet negeren. Zonder al die Gouwenaars had de politiek nooit bewogen.

Laten we hopen dat de politiek zichzelf niet verlaagd door de naam IJsselhof enkel te gebruiken voor eigen politiek gewin op 21 maart om vervolgens de discussie voorgoed te begraven.

Aan politieke spelletjes over de rug van de kiezer heb ik een broertje dood. Dus heb ik me voorgenomen me hierover niet druk te maken. Slecht voor je hart en zonde van je energie. Verkiezingstijd voelt voor mij als een snoepwinkel, waarin ik vrijelijk kan graaien tussen alle smaakmakers. De zure snoepjes laat ik bewust links liggen, daar trekt mijn bekkie toch alleen maar krom van.

Nog een paar weken en dan kan ik weer in de detox-stand wat de politiek betreft. Ik kijk er nu al naar uit!

Goudse Post
Meer berichten