column

Column FF Tussendoor

  Column

Wedstrijd ligt weer open

De kinderboerderij is gered! Voor nu dan, want het nieuwe college mag een structurele oplossing bedenken voor deze belangrijke voorziening voor de jeugd. De noodkreet van de kinderboerderij had niet op een beter moment kunnen komen, zo vlak voor de verkiezingen. Daarover was duidelijk nagedacht.

En met succes. Want wat je kon verwachten, gebeurde ook. De kinderboerderij heeft een hoog aaibaarheidsgehalte, dus dook de Goudse politiek er bovenop met steunbetuigingen. En dat het mes dan aan twee kanten snijdt, begrijpt ook iedereen. Je kunt jezelf hiermee immers goed profileren. Maar dat je andermans ellende nodig hebt om stemmen te trekken, voelt voor mij erg ongemakkelijk. Maar ja, het is verkiezingstijd, dus is alles geoorloofd.

GoPo maakte het wel heel bont door te roepen dat al hun kandidaten de redding hadden ingezet door donateur van de boerderij te worden. Dat zou iedereen moeten doen vindt de partij. Daarbij zijn ze zeker even vergeten dat het hun eigen wethouder is geweest, die met het grootste gemak een cheque met zes nullen uitschrijft voor SUPinfo, maar voor de kinderboerderij de hand op de knip houdt. De kinderboerderij moet commerciëler worden en entree heffen, zoals Monkey Town en Ballorig, zo is de redenering. Deze vergelijking gaat niet op, wat mij betreft.

De activiteiten van de kinderboerderij gaan veel verder dan konijntjes knuffelen en eendjes voeren. Kijk naar de educatieve programma's die de boerderij heeft ontwikkeld voor basisscholen en cliënten van Gemiva. Dat zie ik echt niet terug in de ballenbakken van de indoorspeeltuinen.

Bovendien is er een grote groep Gouwenaars, die een dagje uit gewoon niet kunnen betalen. Dat de PvdA het voortouw heeft genomen om de kinderboerderij wat meer 'lucht' te geven, steekt natuurlijk bij de andere partijen. Snap ik helemaal, want wie wil nou niet met goed nieuws scoren in verkiezingstijd. De redding komt dus op het juiste moment, de wedstrijd ligt weer open en partijen moeten zelf weer aan de bak met hun eigen speerpunten om stemmen te trekken.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties