column

Column FF Tussendoor

  Column

Statistieken en cijfertjes 

Welke Goudse politici hebben de afgelopen vier jaar nu écht gepresteerd? Wie heeft de meeste moties en amendementen ingediend en wie heeft het college het vaakst bestookt met artikel 38-vragen? In verkiezingstijd is alles geoorloofd. Maar de ChristenUnie gaat wel heel ver om door middel van cijfers en statistieken zichzelf op de borst te kloppen dat ze het meest productief zijn geweest.

Volgens de partij zijn al die creatieve en sympathieke verkiezingsstunts van andere partijen wel leuk, maar zegt dit niets over de kwaliteit van de raadsleden. Dus gooien ze er een paar algoritmen tegenaan en een bilaatje met zichzelf, waaruit dan een nietszeggend lijstje met bingocijfers komt. Dat is pas een creatieve verkiezingsstunt.

Geen idee wat je hiermee wilt bewijzen en ik schat zo in dat de gemiddelde Gouwenaar dit ook geen bal kan schelen. Want het boeit niet of je nu 30 of 80 moties hebt ingediend, 10 of 50 artikel 38 vragen hebt gesteld, het gaat om de inhoud en de kwaliteit ervan. En natuurlijk of jouw initiatieven iets wezenlijks hebben bijgedragen aan de samenleving en de stad. Of waren ze toch alleen maar voor de bühne?

De grootste prestatie met de meeste inpact wordt voor het gemak even vergeten. Want was het niet de ChristenUnie, die anderhalf jaar geleden het voortouw nam om het voltallige college naar huis te sturen? Dat vreselijk veel geld heeft gekost, waardoor belangrijke dossiers op onder meer de zorg zijn blijven liggen en uiteindelijk niets heeft veranderd aan de samenstelling van het college? Behalve dan dat de christelijke partijen nu zelf met twee wethouders in het pluche zitten.

Cijfertjes en statistieken zijn leuk voor je eigen motivatie en inzet, maar zeggen niets over de kwaliteit. Een lijstje met resultaten waarbij man en paard worden genoemd, daar heeft de kiezer veel meer aan.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden