Afbeelding

FF Tussendoor -- Blinkie

Column 854 keer gelezen

Ik dacht dat we onderhand wel weten hoe we afval moeten scheiden. Maar klaarblijkelijk schijnen we er in de praktijk niets van te bakken, dus bedenkt Cyclus weer een nieuwe campagne: Blinkie.

In vergelijking met Harm Alarm die ik – ik blijf het zeggen hoor – best een beetje stoer vind, is Blinkie maar een armetierig zielig figuurtje.

Een beetje kinderachtig ook om zo’n mascotte in te zetten om ons te leren afval te scheiden, maar dat is nog niet alles. Blinkie is specifiek ingezet voor de ondergrondse containers, dus waar je alles in duvelt wat Blinkie niet aan zijn lijf heeft zitten.

Juist, restafval. Het meest gore afval, dat ook nog eens verschrikkelijk meurt.

Het probleem zit ‘m in de frequentie van het legen van de containers. Ook zijn die kleppen nog eens storingsgevoelig. Je merkt pas dat de container vol zit of storing heeft zodra de eerste afvalzak naast de container staat.

Nee, dan moet je je afvalzak weer mee naar huis nemen en het de volgende dag opnieuw proberen. En dat doet dus niemand! En ik snap de mensen ook wel dat ze niet de hele wijk afzeulen met hun zakkie poepluiers naar een nog werkende container, om vervolgens die stinkzooi weer mee naar huis te moeten nemen.

Ik dacht dat Cyclus al zover was dat ze op afstand kunnen meten hoe vol een container is. Het lijkt me niet zo heel moeilijk om hiervoor een app te ontwerpen. En,  ook niet onbelangrijk, de batterijen tijdig wisselen.

Van de week was ik bij bewoners in het Binnenhof aan de Winterdijk, die klaagden dat er niets met hun klachten wordt gedaan. Dus ik Cyclus bellen voor een reactie.

Nog voordat ik antwoord kreeg was er al een auto onderweg om de container te legen. Fijn voor de bewoners, dat wel. Maar het is natuurlijk niet jofel als er pas actie wordt ondernomen op het moment dat er een journalist belt.
Zie ik eruit als Blinkie?

Marianka Peters

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie