FF Tussendoor - Te slim af

  •   keer gelezen   Column

Wat hadden de oppositiepartijen de pest erin woensdag, dat de coalitie hen te slim af was. Het voorstel om die 5 miljoen die ‘over’ was, niet in de algemene reserve te stoppen maar ‘terug te geven’ aan de Gouwenaars was natuurlijk kat-in-het-bakkie.


Ik ben er blij mee. Nu is ons verjaardagscadeau, het doorvaarbaar maken achter de Waag, toch zeker gesteld.

Dat de coalitiepartijen hiermee mooie sier maken voor de  bühne in het licht van de komende verkiezingen, is natuurlijk slim bedacht. Maar tegen het zere been van de oppositie. Logisch ook dat ze als Calimero van de daken schreeuwen dat het niet eerljk is.

Maar het had niet zo hoeven lopen. Want als onze penningmeester nou slim was geweest, had hij het voorstel van de oppositie om de hondenbelasting af te schaffen, gehonoreerd. Dan had je hen ook iets gegund, waarmee ze mooie sier kunnen maken. En wat is nou 2,5  ton op 5 miljoen.  Het zet in ieder geval de verhoudingen weer op scherp.

Verder straalde Gouda alleen maar de sfeer van Gouda750 uit. Een geweldige sneakpreview van het muziektheaterstuk Gouda op Sterk Water, gevolgd door de Goudse Iconen, het Gouden Boekje en tot slot de expositie Kaarslicht, Dat belooft wat voor volgend jaar.

Hopelijk is deze lockdown van korte duur en vornt het geen bedreiging voor alle festiviteiten.

Nu de lockdown weer is ingetreden, ga ik alle afhaalmenu’s van de  Goudse horeca uitpluizen, want we moeten ze toch met z’n allen steunen, nietwaar? We willen toch geen rotte kiezen (leegstaande panden) in ons feestjaar.

Marianka Peters

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten