column

FF Tussendoor - Eucalipta

  Column

Ik was echt niet van plan om goedwillende dierenactivisten op de hak te nemen, maar nu ik de geuzennaam
'anti-dierenrechten activiste' uit onbekende hoek krijg toebedeeld en ik de publieke opinie schijnbaar aan het 'bewerken' ben, kan ik mijn kaken niet langer op elkaar houden. Ze lokken het zelf uit, hoor. Ik schijn me te ontpoppen als een soort Eucalipta, die op een grote bezemsteel rondvliegt en dieren het leven zuur maakt.

Verontruste dierenliefhebbers hebben hun beklag gedaan richting gemeente over de roofvogelshows die op scholen zijn gehouden. Leuk en leerzaam voor de kinderen, denk ik dan, maar daar denken de dierenvrienden heel anders over. Dit soort volksvermaak moet maar eens verboden worden! Waarom ik dan genoemd moet worden in die brief is mij een raadsel. Ik heb die roofvogels toch niet besteld? Als heks heb ik zelf een zwarte raaf als huisvriend, dat dan weer wel. Denken die mensen nou echt dat onze Milo een vermanende vinger naar mij opsteekt? Die heeft wel wat beters te doen.

Maar het kan nog erger. De Partij voor de Dieren heeft het college om opheldering gevraagd over het uitstallingenbeleid in de binnenstad. Je weet wel, die zwiepborden en ander reclamespul dat weer de straat op mag. Dan vraagt de Dierenpartij of er ook levende dieren als uitstalling mogen worden gebruikt. Grapje zeker, dacht ik, maar de vraag bleek serieus bedoeld. Toen kon je me letterlijk opvegen! Ja hoor, bij iedere kaaswinkel zetten we een grazende koe neer, bij de poelier scharrelen kippen in het rond, bij de visboer staat een grote vissenkom op de stoep en die papagaai voor die kledingboetiek brabbelt klanten naar binnen. Kom op zeg, als je zo denkt, dan onderschat je toch echt de ondernemers.

Ik weet nu al wie er na het lezen van deze column compleet uit z'n kanarie gaat. Maar je kunt het ook positief bekijken, zeker in deze verkiezingstijd. Want het gaat er toch niet om hoe ze over je praten, als ze maar over je praten. Dat is ook levendige reclame.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden