FF Tussendoor - Verjaardagscadeau

  •   keer gelezen   Column

De meeste mensen vinden politiek saai, en “als er iets belangrijks in de stad aan de hand is, hebben we jou toch”, hoor ik vaak. Maar ik ben ook slechts een toeschouwer met een grote mond.


Je kunt merken dat het einde van het jaar nadert en ook dat de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen. In sneltreinvaart worden besluiten door de raadsvergaderingen heen gejast. Soms goed onderbouwd, maar soms ongenuanceerd en veel te kort door de bocht.

Neem nou de aanleg van de sluis bij de Turfmarkt en het doorvaarbaar maken achter de Zeugstraat. Als afscheidscadaeutje wil Hilde Niezen het plan 15 jaar uitstellen. En je weet hoe het met uitstel gaat, juist, daar komt afstel van. Terwijl dit nota bene ons verjaardagscadeautje zou zijn volgend jaar. Dat laten we ons toch niet afnemen!

De meerderheid van de raad zit te hikken tegen de meerkosten van een kleine negen ton. Nou en? We hebben er financieel in jaren niet zo goed voorgestaan, schreeuwt Michiel Bunnik van de daken en bovendien is geld lenen door de superlage rente bijna voor niks. Allemaal voor de bühne, als je het mij vraagt. Nog  niet zo lang  geleden trok de raad zonder morren de knip met 1,5 miljoen voor de nieuwbouw van de Driestar, ook al was het de schuld van de school zelf.

Maar het is nog niet te laat. Laat je stem horen en stuur deze naar de gemeente of naar mij, dan stuur ik het door. We laten ons verjaardagscadeau toch niet afpakken! Gouda, laat je horen!

Marianka Peters

mariankapeters@gmail.com

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten