Foto:

FF Tussendoor - Excuustruus

  •   keer gelezen   Column

Ik snap het wel, hoor, dat aan iedere tegenvaller het label ‘corona’ wordt gehangen. Maar om voor alles nou corona als excuustruus te gebruiken, gaat mij te ver en is wel heel makkelijk.


Neem nu de stadsdichtersverkiezing. Die wordt iedere twee jaar gehouden. Maar vanwege corona is de tijd nu te kort om de verkiezing te organiseren, dus is er besloten dat de hudige stadsdichter nog een jaartje door mag.  We zitten net een dag in september!

Nu heb ik niets tegen de huidige stadsdichter Peter Noordhoek, hou me te goede. Maar het besluit van de Stadsdichterverkiezing is me toch wat te makkelijk. Bovendien is het ook niet helemaal eerlijk tegenover de nieuwe generatie dichters, die zich regelmatig laat zien en horen tijdens Dichters op Donderdag.

 Ik weet dat er al een heel konvooi jonge dichters in de wachtkamer staan te popelen om kans te maken op de eretitel stadsdichter. Het is nota bene nog wel ons jubileumjaar!  Want talent is er genoeg, toch Chris Bellekom en Jeffrey van Geenen. 

Het kan toch niet zo moeilijk zijn om een verkiezing in elkaar te flansen? Daar komt Pieter Stroop van Renen nog wel een keertje voor naar Gouda. 

Terugdenkend aan Pieter is het vreselijk jammer dat het fenomeen Stadsdichter plotseling zo aan populariteit heeft ingeboet. En van de junior stadsdichtersverkiezing hoor je ook helemaal niets meer. Weer een enorme gemiste kans.

Marianka Peters

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten