Column FF Tussendoor

  Column

Goedkoop is duurkoop

Als gemeente moet je natuurlijk zorgvuldig met gemeenschapsgeld omgaan, maar je kunt er ook in doorslaan. Neem nou de bestrating voor het Huis van de Stad. Binnen vijf jaar helemaal aan gort gereden. Omdat de Stroopwafel 49 miljoen en geen cent meer mocht kosten, moest op andere dingen bezuinigd worden, dus is gekozen voor een mindere kwaliteit stoeptegel. Dan kun je op je vingers natellen dat je binnen een paar jaar moet herbestraten. Goedkoop blijkt dus duurkoop.

Zo ook het Groenhovenbad, dat toch vooral voor de waterpolosport is gebouwd. Dat zal niemand meer durven ontkennen. De waterpoloërs ontbreekt het aan niets, terwijl op het buitenbad en andere faciliteiten bezuinigd moest worden om het budget maar niet te overschrijden. Maar de zwemsport is veel breder. Zo was ik dit weekend bij het NK life saving van de Reddingsbrigade in ons Groenhovenbad. Mooi dat we dit soort toernooien nu ook in Gouda kunnen organiseren. Wat mij opviel tijdens de wedstrijden was het gestuntel op de startblokken. Ik ben een volslagen leek op dit gebied, dus als het mij al opvalt, dan zegt dat toch wel iets. Onstabiel en niet meer van deze tijd. Goedkope troep dus. Hoe kun je nu verwachten dat er records worden gezwommen als het bij de start al mis gaat.

Dat de Reddingsbrigade én GZC Donk een aanvraag voor nieuwe startblokken hebben ingediend bij het sportstimuleringsfonds van onze gulle wethouder sport, is dus een logische. Nou, je raadt het al, verzoek afgewezen. Als het over worteltjes en knolselderij gaat ter vervanging van de vette hap in de sportkantine, krijg je alles voor elkaar, maar aanpassingen voor betere sportprestaties, ho maar.

Het is duidelijk dat de verkiezingen eraan komen. Slimme politici willen nog even scoren op hun portefeuilles. De verkoop van het Weeshuis, investeren in armoedebeleid, zelfs lastenverlichting wordt ons beloofd. Maar onze sportwethouder blijft achter. Met alleen gezonde snacks in de sportkantine red je het niet wat mij betreft. Dus kom op, Jan Willem, dit is je kans om de misser van je voorganger recht te zetten. Trek je knip in het zicht van de finish voor een betere start.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden