column

Column FF Tussendoor - Zottepraat

  Column

Door Marianka Peters

Het was een politiek roerig weekje. Dat een raadslid wordt verdacht van ontucht met een jong meisje is al erg genoeg, maar de reacties zijn te zot voor woorden. 'Een dieptepunt voor de Marokkaanse gemeenschap' en 'een dieptepunt voor de politiek' maar niemand spreekt over het dieptepunt in het leven van het meiske. Het zal mijn moederinstinct wel zijn, dat mijn gedachte direct naar deze jonge tiener uitgaat. Moge het recht zegevieren en het meisje de juiste hulp krijgen aangeboden. Punt.

 

Maar er was ook goed nieuws. De verkiezingstijd is nu echt begonnen, de meeste lijsttrekkers zijn bekend, al houdt Gouda Positief de kaken nog even op elkaar. Die partij kiest natuurlijk zijn eigen momentum. Wie weet zien we onze zingende wethouder wel terug met een nieuw strijdlied of een andere stunt die inslaat als een bom. Ondertussen strooit dezelfde wethouder met geld. Ook al gaat het om slechts een paar tientjes, die we teveel betaalden aan rioolheffing, wie het kleine niet eert..... Maar eigenlijk is het wel zot wat er is gebeurd. Nog geen twee jaar geleden was de stad in rep en roer toen we hoorden dat we de komende zes jaar flink moeten dokken voor achterstallige riolering. We zijn nog niet eens halverwege of we krijgen alweer geld terug. Ergens moet toch een rekenfoutje zijn gemaakt.

Over rekenfoutje gesproken. Een professor heeft gisteren een dikke kras gezet door ons eigen gecreeërde geschiedenisverhaal, dat Erasmus een Gouwenaar was. Er zit een gat van pakweg tien jaar tussen de verhuizing van zijn vader naar Gouda en de geboorte van de humanist. Dacht Gouda met Erasmus een vette publiekstrekker te hebben binnengehaald, die duizenden extra bezoekers naar de stad trekt, blaast iemand het sprookje zomaar uit. We hebben ons laten meeslepen in iets dat helemaal nooit te bewijzen is. Gouda kan het maar beter bij kaas houden, dan weet je tenminste wat voor melk je in de kuip hebt. Het positieve is natuurlijk wel, dat het hele gedoe weer genoeg zottepraat oplevert volgende week zaterdag.

Goudse Post
Meer berichten