column

FF Tussendoor - Hom noch kuit

  Column

Het Zoetermeerse HOM-avontuur is voorbij. Nadat afgelopen weekend ontwikkelaar Provast geen heil meer zag in het reusachtige outletcentrum van zo'n slordige 31 duizend m2, en zich terug trok, blies maandagavond de voltallige Zoetermeerse gemeenteraad het hele sprookje uit. Kosten voor dit dure speeltje, een slordige 430.000 euro.

Terwijl de politiek in Zoetermeer zich in alle bochten wringt om toch vooral niet de zwarte piet toegespeeld te krijgen van de mislukte poging om met het outletcentrum alle omliggende gemeentes leeg te zuigen, merkte de plaatselijke VVD droogjes op: 'We hebben een gok gewaagd, maar het is niet gelukt.' Zo te lezen maakt de VVD zich niet al te druk. Maar de partij is immers wel wat gewend en heeft vaker voor hetere vuren gestaan. Bovendien heeft de partij meer integriteitskwesties op haar palmeres, dat voor slapeloze nachten heeft gezorgd, dan menig andere partij. Dus, wat zou je je druk maken om dit financiële 'tegenvallertje'.

Maar het was wel een heel duur gokje, beste VVD. Heeft men enig idee hoeveel stress en onrust de komst van de Holland Outlet Mall heeft veroorzaakt bij de omliggende gemeenten en bedrijven? Onze Nico Voogt van Gouda Onderneemt ligt volgens mij nog steeds aan de zuurstoftank. Daarnaast vind ik een bedrag van 430.000 euro over de schutting mieteren wel iets meer dan een gokje. In het casino gaan ze voor minder de bietenberg op.

Wat had je niet allemaal kunnen doen voor 430.000 euro! Hiermee had je even de druk van de zorgketel kunnen halen of investeren in burgerinitiatieven.

De komende tijd likt de politiek in Zoetermeer haar wonden, al is het 'gevaar' nog niet geweken. Zoetermeer houdt de deur op een kier voor nieuwe initiatieven. Ik zou die zuurstoffles maar even bij de hand houden, Nico!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden