column

FF Tussendoor - Midlife yuppen

  Column

Gouwenaars houden niet zo van verrassingen en zeker niet als 1500 in wit geklede mensen bezit nemen van 'hun' Markt, terwijl zij van niets weten. Omdat de organisatie hun Diner en Blanc graag in de kranten terug ziet, was ik wel van deze happening op de hoogte, al had ik deze invasie niet verwacht.

Eerljk gezegd had het evenement iets weg van een midlife yuppenfeestje. Er waren heel vriendelijke mensen bij hoor, die graag een praatje maakten, maar ook een flink aantal die me hooghartig en neusophalend aankeken en mij nauwelijks een blik waardig gunden. Valse kakkers noem ik ze. Ik ben geboren en getogen in Heemstede-Aerdenhout, dus geloof mij, ik weet hoe échte kakkers zich gedragen. Maar dit waren valse kakkers, dat zag ik direct aan hun houding, taalgebruik en de manier waarop hun tafeltje was gedekt. Want daar miste de etiquette, die er bij mij vroeger is ingestampt. Als je die gasten dan na afloop van het feest met een stuk in hun kraag en hun hemd uit de broek over de Kleiweg ziet zeulen met een picknickmand op een steekwagentje, is er in tegenstelling tot echte kakkers, niets meer van de hautaine houding over.

Nee, ik mopper verder niet, de Markt zag er gezellig en sfeervol uit en de gasten hebben vast een geweldige avond gehad, maar dat geldt niet voor alle omwonenden van de Markt. Die werden onaangenaam verrast door de witte invasie. De kritiek was dan ook niet van de lucht. Dit had je kunnen voorkomen als de organisatie een vrolijk promotieteam langs de deuren had gestuurd om de omwonenden te informeren wat er stond te gebeuren. Dit had de gemeente kunnen afdwingen in ruil voor het geheim houden van de vergunning.


Na afloop was de Markt weliswaar keurig netjes opgeruimd, alleen waren de feestgangers de vuilniszakken vergeten mee te nemen. Die lagen opgestapeld in een hoek van de Markt. Dat kun je natuurlijk niet maken. Als wij dat doen krijgen we tegenwoordig een vette boete. Bovendien was een aantal zakken opengerukt door katten, vogels en ongedierte, waarna onze Henri het stinkend zooitje de volgende ochtend moest opruimen. Een klein katertje dus van een verder geslaagd festijn.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties