column

Column FF Tussendoor - Busje komt zo

  Column

Door Marianka Peters

Ik werd afgelopen week diep geraakt door het enthousiasme van de vrijwilligers van Vervoerspunt Gouda, die bereid zijn op zondag 25 juni ouderen uit Bloemendaal en Plaswijck te halen en te brengen naar het Houtmansplantsoen voor een gezellige muziekmiddag in het park. Als het vervoer op zondag aanslaat wordt Vervoerspunt Gouda mogelijk komende zomer al uitgebreid met een zondagsdienst, ook in andere wijken. Allemaal dankzij die vele vrijwilligers.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het idee niet uit mijn kokertje komt. Het was tijdens een interview over burenhulp dat Hannie, een dame op leeftijd, mij vertelde dat ze vroeger altijd zo graag naar de Houtman ging op zondagmiddag. Maar sinds ze alleen is en niet meer zo mobiel, gaat dat niet meer. Ja, met de Groene Hart Hopper kan natuurlijk wel, maar we weten allemaal dat dit nog verre van ideaal is. En dan druk ik me nog zachtjes uit. Dus Hannie, jij bent er zeker bij.


Terug naar onze oudjes. Ik bedacht me dat de bewoners van de Baan het toch maar 'makkelijk' hebben. Gewoon effe met je rollator of scootmobiel het pad af crossen en je zit eerste rang in het park. Maar ook andere Gouwenaars van een zekere leeftijd is een middagje park gegund. Vandaar dat contact met Vervoerspunt Gouda. De pilot start in Bloemendaal en Plaswijck waar de ouderen netjes voor de deur worden opgehaald en na afloop weer worden teruggebracht. Hoewel je een ritje met Vervoerspunt Gouda voor het geld niet hoeft te laten, sponsort de Goudse Post op zondag 25 juni eenmalig het vervoer alsook de stoeltjes in het park. Vaker kan bruin niet trekken.

De eerste ouderen hebben zich inmiddels gemeld, maar er kan nog meer bij. De busjes zitten nog niet vol. Dus hierbij nogmaals een oproep. Wilt u onze gast zijn op zondag 25 juni tijdens de opening van de serie Houtmansconcerten, geef u dan snel op. Bij voorkeur via een mailtje, maar bellen met de redactie kan natuurlijk ook. Nog een klein dingetje: de busjes zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Absoluut niet discriminerend bedoeld, maar dat gaat nu eenmaal niet.

Goudse Post
Meer berichten