column

Column FF Tussendoor

  Column

Over de balk

Het is nog maar drie maanden geleden dat met veel bombarie de champagnekurken knalden om de Goudse deelname aan de corporatie ParkeerService te vieren. Daarbij was vrijwel het gehele team van snelle jongens in strakke pakken van ParkeerService aanwezig. Zo'n grote delegatie, daaruit moest wel veel vertrouwen spreken. Mijn ietwat kritische vragen over de werkwijze van de website en mogelijke knelpunten werden met de bekende marketing-oneliners weggewuifd. Althans, zo voelde dat.

Inmiddels weten we dat ParkeerService in zwaar weer verkeert. En niet zo'n beetje ook. Een tekort van 2,8 miljoen euro, dat is geen kattenpis. Op het moment dat Gouda het contract tekende, rommelde het al langer binnen deze corporatie, zo blijkt nu. De toenmalige directie werd op non-actief gezet, maar het lukte maar niet om het tij te keren.


En niemand in Gouda heeft zich op dat moment achter de oren gekrabd. Zelfs onze slimme wethouder Financiën niet, die als oom Dagobert altijd bovenop de gemeentelijke portomonnee zit. Heeft er nu niemand aan gedacht om vooraf even een onderzoekje te doen naar de kredietwaardigheid van deze corporatie? Dat is toch gebruikelijk als je met iemand in zee gaat? Het lijkt alsof men er blind is ingestapt, blij om van de rompslomp van vergunningen en bezoekerskaarten af te zijn. 'Parkeren moet vooral makkelijker worden,' benadrukte wethouder Hilde Niezen eerder. Maar voor wie, vraag ik me dan af? In ieder geval niet voor de autobezitters. Want als toch wordt besloten dat Gouda ook een bijdrage aan het tekort moet leveren, weet ik al wie hiervoor gaan opdraaien. Juist, wij Gouwenaars met een auto onder onze kont.


Ik ben absoluut geen doemdenker en hoop dat het allemaal niet zo'n vaart zal lopen. Toch zou ik als gemeente nog even wachten om het beheer van alle parkeerterreinen en -meters over te dragen. Want geld over de balk gooien, dat doen we thuis wel.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden