column

Column FF Tussendoor

  Column

Zie ze vliegen!

'Gouda gaat gebukt onder vliegtuigoverlast' kopt de krant. Jeetje, dan moet het wel heel erg zijn. Ik heb er zelf geen last van, sterker nog, ik merk het niet eens als er zo'n grote witte vogel over vliegt. Misschien komt dat omdat ik onder de rook van Schiphol ben opgegroeid, dat ik er minder last van heb. Net zoals kinderen op de boerderij, die gewend zijn aan de penetrante geur van de gierput. Kwestie van wennen.

Vanuit Gouda zijn er 59 officiële klachten ingediend. Op een stad met bijna 72.000 zielen niet echt rerpresentatief. Natuurlijk moet je iedere klacht serieus nemen, maar om daar nu gelijk een politiek statement van te maken in de gemeenteraad, gaat wel heel ver. Alsof men op Schiphol helemaal in de stress schiet als er een brief van onze Milo Schoenmaker binnenkomt, die vraagt of het wat minder kan. En dat dan de verkeersleiding gelijk het hele internationale vliegschema aanpast.

Ik zal wel weer tegen zere schenen schoppen als ik de hele discussie een beetje hypocriet vind. Want laten we wel zijn, nu wordt er geklaagd, straks staan we weer met onze koffers urenlang 'blij' in de rij om naar onze zonbestemming te vliegen. Bij voorkeur vanaf Rotterdam, want dat is zo lekker dichtbij. Natuurlijk is het best vervelend als je niet kunt slapen door het laagvliegende verkeer, maar bedenk dat het slechts tijdelijk is. De Kaagbaan moet nu eenmaal worden opgeknapt voor onze veiligheid. Eind mei gaat de baan weer open, dus even doorbijten nog.

Ik maak me persoonlijk drukker om de voorgenomen gasboringen rondom Woerden. Hemelsbreed zo'n 15 kilometer vanaf onze stad. Je moet er toch niet aan denken als Gouda nog meer verzakt. We hebben nu al moeite om droge voeten te houden. En wat te doen als de eerste scheuren in ons stadhuis 'schieten' of een kademuurtje in elkaar zakt? Je zou toch verwachten dat er onderhand is geleerd van de Groningse toestanden. Noem het appels met peren vergelijken. Maar ik heb liever wat vliegtuigoverlast dan straks met z'n allen koppie onder.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten