Column FF Tussendoor

  Column

Kat en muisspel

Ik zou niet graag in de schoenen van onze wethouder Daphne staan. Op zich is haar portefeuille met monumenten en toerisme een pretpakket, met hier en daar een scherp randje. Neem nu het terrassenbeleid, dat met hangen en wurgen is doorgevoerd. Je hoeft het niet met alle maatregelen eens te zijn, maar dat tentenkamp dat er stond, was echt geen gezicht. Daarover is iedereen het toch wel eens. En wat is de Markt nu al opgeknapt. De fraaie gevels aan de Markt zijn weer zichtbaar, de terrassen zien er strak en uitnodigend uit. Dat dacht je maar.

Terwijl aan de ene kant van de Markt nog druk wordt gewerkt aan de terrassen, gaat het aan de andere kant al weer mis. Het braafste jongetje in de klas blijkt nogal recalcitrant en drijft zijn eigen zin door, door constant de grens van het toelaatbare op te zoeken. Met als resultaat weer een dichtgetimmerd terras. Alsof achter die plastic flappen dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Het beleidsplan is waarschijnlijk niet goed genoeg dichtgetimmerd, waardoor de horecabaas kans ziet tussen de mazen door zijn eigen regels te maken. Het is niet de eerste keer dat hij door Stadstoezicht op de vingers wordt getikt, maar vrolijk verzint hij weer iets anders. Het is een soort kat en muisspel geworden, in de hoop dat iemand zal zeggen 'laat maar'. Dat zou een slechte zet zijn, want dan nemen andere horecazaken het ook niet zo nauw en verandert de Markt weer in een tentenkamp of erger.


Oké, de horeca heeft flink moeten investeren, maar met een
beetje leuke zomer verdienen ze dat dubbel en dwars terug, Bovendien krijgen de horecabazen een behoorlijke korting op de precario. Dus wat valt er nog te klagen? Ik zeg kappen met deze bedoïdententen en andere uitspanningen. Het is een aanfluiting en schande voor onze mooie stad.

Goudse Post
Meer berichten