FF Tussendoor - Gouda op slot!

  Column

Door Marianka Peters

Met betere parkeervoorzieningen halen we de één miljoen bezoekers wel naar Gouda, werd een paar jaar geleden gedacht. De parkeerplaatsen zijn inmiddels redelijk op peil, maar die één miljoen bezoekers hebben we nog niet binnen. In plaats van de ambitie bij te stellen, blijft onze gemeente onverbeterlijk de te grote broek aantrekken. Dus gaan we overstag en gooien de hele stad op slot. Geen doorgaand autoverkeer meer over de singels en ook de Rotterdamseweg en Veerstal kun je wel vergeten met de auto.


Fietsen is het toverwoord. Daar gaan we het helemaal mee maken de komende jaren. We halen de dynamiek uit de stad en geheid dat we dan die miljoen bezoekers wel gaan binnenhalen! Op autovrij Vlieland lukt dat ook, dus waarom bij ons niet? Ieder weldenkend mens weet dat dit natuurlijk nooit gaat lukken. De stad wordt volledig geïsoleerd, dus kun je net zo goed gelijk een grote muur om de stad bouwen. Gouda wordt een no-go stad, die men maar al te graag links laat liggen. We zijn nota bene een centrumgemeente en willen de hoofdstad van het Groene Hart worden. Dan zijn we met dit plan lekker op weg. Woerden lacht zich helemaal een slag in de rondte.


Het nieuwe mobiliteitsplan komt duidelijk uit de goocheldoos van GroenLinks. Absoluut geen kaas gegeten van de economische belangen die de stad zo hard nodig heeft. Ik snap dan ook niet dat de rechterflank uit onze coalitie, als die overigens nog bestaat, dit zonder meer accepteert. De kleinste partij binnen de coalitie maakt de dienst uit, zo blijkt. Het is bovendien zo strijdig als het maar zijn kan. De ene wethouder doet er alles aan om de leegstand op te lossen en meer bezoekers naar Gouda te trekken, terwijl de ander extra zout in de wonden strooit door mensen de stad uit te jagen. Wat wel heel duidelijk is geworden, zijn de enorme verschillen binnen deze coalitie. Denk daar volgend jaar maar eens over na als je in het stemhokje staat.

En waar is Gouda Onderneemt? De financiële wethouder is nu genoeg geknuffeld met de ict-school, die hij heeft binnen geharkt. Genoeg champagne gedronken, heren. Er is werk aan de winkel.

Goudse Post
Meer berichten