Foto: Remco Gielen

Hondorado

  Column

Vrijwel ieder noemenswaardig dorp of stad heeft er één. Onze vorige kinderburgemeester had het zelfs op haar wensenlijstje staan. Een hondenspeelplaats. Maar in Gouda lijkt dit onbespreekbaar. In de hele stad geldt een strikt aanlijngebod. Op zich is daar niets mis mee, want twee kilometer verderop wacht een paradijs, waar onze generaal heerlijk kan ravotten, in slootjes springen en een sprintje kan trekken.

Maar nu wordt onze trouwe huisvriend de dupe van het nieuwe hondenbeleid van de Groenalliantie. Die organisatie bestaat bij de gratie van de aangesloten gemeenten, die per huishouden een bijdrage levert via de BSGR. Wij, Gouwenaars zijn met zovelen dat wij het meeste bijdragen. En dat bovenop de hondenbelasting. Als Goudse hondenbezitter word je dus dubbel genaaid.

De Groenalliantie heeft het nu gemunt op onze viervoeters en wil honden verbannen uit de natuurgebieden, zonder te kijken naar een alternatief. En die zijn er wel degelijk. Ik werd helemaal vrolijk van de ideeën die de beleidsgroep Natuurwaarden Goudse Hout lanceerde. Een Hondorado tussen de twee parkeerplaatsen in de Goudse Hout. Die plek is ideaal in te richten als speelplek met honden speeltoestellen en twee hondenstranden. Hoe simpel kan het zijn.

Voor het geld hoeven ze het niet te laten. De algemene reserve van de Groenalliantie staat op bijna 3 miljoen euro. Bovendien zit er minstens vier ton in het reserve investeringspotje.
Het wordt de hoogste tijd dat de Groenalliantie leert denken in oplossingen, in plaats van kortzichtig de deur voor onze natte neuzenvrienden dicht te smijten. Grijp deze kans!

Marianka Peters

Column FF Tussendoor

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties