Foto: Sandra Zeilstra
Red De Klup

FF Tussendoor - Red De Klup!

  Column

De coronacrisis heeft al veel slachtoffers gemaakt. Ik weet dat vele bedrijven en organisaties het bijzonder moeilijk hebben, maar als er niet snel iets gebeurt, dreigt ook De Klup koppie onder te gaan. En dan zijn de zwaksten van onze samenleving weer de dupe. Dat mogen we niet laten gebeuren, vind ik.

Ruim 1300 mensen genieten wekelijks bij De Klup van de vele activiteiten, die doorgaans door vrijwilligers worden georganiseerd. Ik ken een groot deel van de mensen die wekelijks bij De Kluphoeve of Sam Sam komen. Ze vinden het vreselijk dat ze daar vanwege corona niet mogen komen. Waar moeten zij heen als De Klup er niet meer is? Dat kun je deze groep mensen niet aandoen. En het is ook maar de vraag of ze het allemaal snappen. Deze coronatijd is voor ons al lastig, laat staan voor de mensen bij De Klup.

Ik weet niet hoe het komt, maar ik ben nu eenmaal begaan met mensen met een verstandelijke beperking. Of het nu om een goede huisvesting voor de Ark gaat, of om de vrijetijdsvoorziening De Klup, ik wil me hier naar beste kunnen voor inzetten.

Ik ben bezig om een crowdfundingsactie op te zetten voor de realisatie van een speelzolder op de Kluphoeve. Dat is nog niet zo eenvoudig. Dus alle hulp is welkom,

Ik weet dat ik mij als journalist onafhankelijk moet opstellen. Dat probeer ik ook altijd te doen. Daarnaast ben ik ook mens, moeder en oma. En wat er nu met De Klup gebeurt, gaat mij zeer aan het hart.

Zodra de actie in de lucht is, zal ik dat via social media laten weten. Mag ik op jullie rekenen?


Marianka Peters

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties