FF Tussendoor - Adieu 2020!


Foto: Sandra Zeilstra

FF Tussendoor - Adieu 2020!

  Column

Zo rond de jaarwisseling is het weer tijd voor de lijstjes en cijfertjes. De Top2000 is nog vermakelijk, maar een lijstje met gemeenten waar mensen het gelukkigst wonen of een lijstje met de meest favoriete vakantiebestemmingen van het afgelopen jaar, bekijk ik vooral dit jaar met grote non-interesse. Want laten we eerlijk zijn, 2020 was nu niet een jaar waar we plezierig op terugkijken.

2020 was ronduit een rotjaar dat overheerst werd door corona. Velen verloren een dierbare door de corona en de vele regeltjes waaraan we ons moesten houden, gingen ons niet in de koude kleren zitten.

Oh ja, er waren wel wat leuke momenten, zoals het jubileum van de Goudse Post en het ereburgerschap dat aan mij werd toegekend, maar dat viel in het niet bij de ellende die andere mensen te verwerken kregen. Van de horeca, de theaters totaan de nagelstudio’s hebben het zwaar te verduren gehad. En nog steeds.

Terug naar de lijstjes. Eigenlijk interesseren mij die lijstjes geen bal dit jaar. Zij staan in geen verhouding met wat er allemaal is gebeurd het afgelopen jaar. Laten we dus 2020 maar heel snel vergeten en ons richten op het nieuwe jaar als alles hopelijk weer een beetje normaal wordt. Want ik verlang naar de drukte van de Kaasmarkt, de geluidsoverlast van de kermis en wat mis ik het gejoel van kinderen op de ijsbaan. Geloof het of niet, ik mis zelfs de lallende gasten die ‘s nachts het café uitrollen. Het moet toch niet gekker worden!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden