Mondkapjes


Foto: Sandra Zeilstra

Mondkapjes

  Column

We zullen er toch maar aan moeten geloven. Hét mondkapje is sinds gisteren verplicht in openbare binnenruimtes. Nou, ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik kan maar niet aan die dingen wennen. Ik vind het benauwd, mijn bril beslaat, mijn make up ziet er niet meer uit en mijn lipstick zit overal behalve op de juiste plek. Het is gewoon niet handig. Ik kan natuurlijk dwars gaan liggen, maar dan riskeer ik een vette boete. En dat is zonde. Van dat geld laat ik liever een verzorgde maaltijd van mijn favoriete restaurant bij mij thuis bezorgen.

Onze Lab vindt die mondkapjes ook helemaal niets en begint zenuwachtig te piepen en te blaffen zodra zij iemand met een mondkapje ziet. Ik ben benieuwd of anderen dit ook ervaren met hun hond. Want ze lijkt op haar baas; grote mond, klein hartje. Ze zal toch niet in therapie moeten?

Maar goed, ik ben dus ook overstag. Als we dat nou met z'n allen doen, is corona zo de wereld uit. Overal in de stad zie je die mondkapjes in de winkels liggen. De een nog leuker dan de ander. Nooit gedacht dat het mondkapje zo'n trendy hype zou worden. Nu hoop ik in vredesnaam wel dat het aantal besmettingen met een razend tempo naar beneden keldert, anders zou je nog gaan denken dat we het allemaal voor niets doen.

Het is maar voor drie maanden, zei mijn buurman.
Drie maanden?! Dan zit er niets anders op dan zoveel mogelijk buiten te zijn en binnen gewoon stil te blijven zitten.

Marianka Peters

column ff tussendoor

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden