Foto: Sandra Zeilstra

FF Tussendoor - Lichtpuntjes

  Column

Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik begin die coronatijd onderhand behoorlijk zat te worden. Ik wil gewoon dat alles weer ‘normaal’ wordt. Dat je gewoon een terrasje kunt pakken, of een wijntje halen bij mijn buuf, die lieve schat heb ik ook al weken niet meer heb gezien. Hou vol, Lizette.

En ik gun mijn kleinkids een rondje schaatsen op de ijsbaan. Ze hebben de intocht van de Sint ook al moeten missen. Als de coronamaatregelen versoepeld worden, zou een ijsbaan op de Markt heel welkom zijn. Hij hoeft niet zo groot te zijn en ook niet rond het stadhuis te lopen. Een krabbelbaantje voor de allerkleinsten is al voldoende.

In de decembermaand barst Gouda normaliter uit zijn voegen door de vele evenementen. Die liggen allemaal op z’n gat. Oh ja, er worden wel initiatieven bedacht, om een beetje uit de sleur te komen, maar die stuiten op een muur van tegenwerking door de GoudaPot, Je zou een soepelere houding verwachten vooral in deze coronatijd. Maar nee hoor, de beoordelaars zullen geen stap sneller zetten om de aanvragen op hun merites te beoordelen. Zo gaat de lol er wel snel vanaf om iets te organiseren. Ik zou zeggen, beste mensen van de GoudaPot, stap over je eigen schaduw en laat de regels eens wat vieren. Laten jullie die lichtpuntjes zijn, waarnaar we allemaal zo snakken.

.

Toevallig vroeg ik me deze week af hoeveel geld er nog in de GoudaPot zit. Als ik een ruwe schatting mag maken, denk ik toch zeker anderhalve ton. Immers, alle evenementen zijn afgelast en ik weet dat organisaties hun subsidies hebben moeten terugstorten. Dus nogmaals, mensen van de Goudapot, laat je in deze grimmige tijd van je menselijke kant zien. Tenslotte willen we allemaal hetzelfde, tevreden Gouwenaars

Marianka Peters

Ik begin die coronatijd onderhand meer dan zat te worden,

Column FF Tussendoor

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden