Foto: Remco Gielen

FF Tussendoor - Eenzame Kerst

  Column

Als het zo doorgaat met die illegale feesten voorzie ik dat heel veel ouderen een heel eenzame kerst tegemoet gaan. En dat hebben we dan te danken aan de zuipende, pillen slikkende en snuivende jeugd, die zonodig een feestje moeten vieren onder een of ander viaduct.

Wat is dat toch met die jeugd, die zich gek laat maken door een paar activisten, die ervan overtuigd zijn dat corona slechts een griepje is. Bij een corona-teststraat in Brabant worden mensen die zich willen laten testen, uitgescholden. In wat voor gekte zijn we beland? We leven verdikkeme toch in een ontwikkeld land of niet. Tuurlijk, ik ben ook jong geweest en ik heb ook wel fratsen uitgehaald, maar in vergelijking met dit, was dat slechts kattenkwaad.

De tweede golf is op zijn hoogtepunt, en terwijl de ic-afdelingen vollopen met patiënten, verplegend personeel zich de poten uit hun lijf rent en jonge gezinnen die hun verantwoordelijkheid nemen en het bezoek aan opa en oma tot het minimum beperken, gooien anderen er bewust met de pet naar.

Nog maar zes weken en dan is het kerst. Het zal toch niet zo zijn dat ouderen helemaal geen bezoek krijgen met de kerst.

Ik raad iedereen aan die corona niet zo serieus neemt en het virus een sprookje vindt, eens een bezoek te brengen aan het ziekenhuis. Als je corona dan nog een sprookje vindt, dan ben je echt van het padje af of je moet fan zijn van sprookjes met een horror einde.


Marianka Peters

.

Column FF Tussendoor

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden